Rijk en gelukkig

Schermafbeelding 2016-03-16 om 08.59.36Eindelijk weet ik het weer. Ik wil rijk en gelukkig zijn. Waarom zou ik kiezen? Als ik dit voornemen met mensen deel zie ik een glimlach op hun gezicht verschijnen. Het intrigeert mensen als je dit zegt. En gezondheid dan… en ik zou beroemd er ook bij doen. Krijg ik terug.

Daar ga ik dan weer over nadenken. Ja ik moet natuurlijk gezond niet vergeten. Maar gezondheid, liefde, verbinding en mezelf kunnen zijn maken onderdeel van gelukkig zijn. Gelukkig is eigenlijk niet veel anders dan het gevoel van tevredenheid en dankbaarheid. Gelukkig zijn is voor mij met mezelf in harmonie, in balans zijn. Dat betekent voor mij dat mijn energieniveau in balans is.

Rijk is voor mij me rijk voelen: het gevoel van overvloed ervaren, van genoeg hebben voor mezelf en mijn kinderen en om te kunnen delen en de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Kunnen genieten van wat ik heb. Mijn dromen leven en beleven.

En ik moet zeggen dat ik me rijker en gelukkiger dan ooit voel. Betekent dat dat ik altijd vrolijk ben? Nee, maar vooral tevreden. Betekent het dat ik geen wensen meer heb? In tegendeel. Ik wil nog zoveel dingen doen, beleven…Ik zie het al voor me. Ik voel de rijkdom, de liefde, de overvloed, de mooie momenten, de passie, de gezelligheid, de warmte.

Gezond is wel een issue. Ik gebruikte mijn hoogsensitieve talent maar voor een beperkt deel. De creativiteit en intuïtie wel en ook mijn invoelingsvermogen bleek goed bruikbaar. Mijn gevoelige, kwetsbare kant mag er nu ook zijn. Sterker nog die blijkt essentieel. Die maakt deel uit van mijn zijn, van mijn kracht. Eindelijk kan ik zeggen dat ik snap hoe het bij mij werkt. Dat ik mag zorgen voor mijn energie. Dus de opmerkzame toehoorder…dank voor je reminder! Ik voel me gezond en houd me gezond door mijn talent in te zetten in moeiteloosheid.

Beroemd? Tja…daar zeg je wat, lieve vriend! Was ik niet mee bezig, maar hier zit iets raars. Ik wil graag impact maken en graag veel impact. Tegelijkertijd schrikt mijn hooggevoelige systeem vaak van de impact die ik vaak maak door gewoon te zijn wie ik ben. Ik ben altijd al ‘anders’. En heb een ingewikkelde relatie met aandacht. Soms is het prima maar het voelt soms ook als een soort glazenbol waarin je leeft. Waar je de oordelen doorheen voelt prikken. Gevolg was me kleiner maken of tijdelijk ff terugtrekken. Ja dat is natuurlijk niet zo handig als je impact wil maken, dan verklein ik mijn eigen effect! Heel raar fenomeen! Maar ja beroemd is zo schaamteloos, zo …aso? En eigenlijk heb ik die behoefte ook helemaal niet.

Tot ik ineens dacht: weet je wat is er erg aan. Mijn intentie is niet beroemd worden om het beroemd zijn, maar het is wel handig om impact te hebben! Waarom zou ik niet gewoon genieten van de aandacht die ik toch krijg. Me kleiner maken helpt in ieder geval niet. Dat draagt niet bij aan mijn doel om de wereld een beetje mooier te maken. Bovendien heb ik een hekel aan ‘ leuren’ met mezelf. Ik vind het makkelijker en fijner als mensen mij benaderen. Dan zal ik toch aandacht moeten trekken en dus een beetje naar beroemdheid streven. En het geeft helderheid. Dus ik doe de gordijnen wel een beetje open. Een beetje doseren en kijken wat voor moois het brengt.

Magic Box    Teksten    Foto    Video    Boeken    Terug naar MAGIC ZONE